top of page

Kuvauksen ehdot / Valokuvaaja Anni Tapio

Näissä ehdoissa on kirjattu yhteiset säännöt kuvaukselle. Ehdot sisältävät keskeiset asiat ja ne koskevat kaikkia kuvauspalveluja pl. dokumentaariset hääkuvaukset ja yrityskuvaukset.

Asiakas tutustuu kuvauksen ehtoihin ja perehtyy niihin huolellisesti.

Hinnasto

Hinnastojen hinnat sisältävät alv 24%. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Jo varatuissa kuvauksissa hinta on se summa, joka oli voimassa varaushetkellä.

Valokuvien toimittaminen

 

Lasku lähetetetään asiakkaalle kuvauksen jälkeen sähköpostitse. Laskulla on 14 päivän maksuaika.

Valmiit, käsitellyt kuvat toimitetaan digitaalisesti asiakkaalle 1-3 viikon kuluttua siitä hetkestä, kun kuvaus on toteutettu sekä lasku maksettu. Kuvat palautetaan asiakkaalle digitaalisesti latauslinkin kautta. Asiakas voi pyytää pieniä korjauksia valmiisiin, jo palautettuihin kuviin, kuitenkin viimeistään 2 viikon sisään kuvien toimituksesta.

Valokuvaaja säilyttää kuvauksen RAW-kuvia 2 kuukautta sekä valmiita jpg-vedoksia 6kk niiden toimittamisesta. Tämän ajan jälkeen valokuvaaja ei ole velvoitettu säilyttämään asiakkaan valokuvia.

Tekijänoikeudet

Valokuvaaja omistaa kaikki tekijänoikeudet valokuviin. Asiakas saa käyttää valokuvia rajoituksitta henkilökohtaiseen käyttöön sekä teettää valokuvia vapaasti.

Asiakas ei saa käyttää valokuvia kaupalliseen tarkoitukseen eikä kilpailuihin, eikä myöskään jakaa kuvia kolmansille osapuolelle (mm. sanomalehdet tai mainokset) ilman kuvaajan suostumusta. Kaupalliseen käyttöön pitää neuvotella erillinen korvaus näiden ehtojen ulkopuolella.

Valokuvaaja saa käyttää kuvia portfoliossa, kilpailuissa sekä promootiossa esitelläkseen töitään ilman erillistä suostumusta, ellei toisin sovita. Valokuvaaja sitoutuu kunnioittamaan asiakkaan yksityisyyttä ja käyttämään tilannekohtaista harkintaa kuvien esillepanossa. Alaikäisten kuvattavien kohdalla valokuvaaja kysyy aina erillisen luvan huoltajalta kuvien julkistamiseen.

Julkaistessa kuvia sosiaaliseen mediaan, asiakas voi käyttää tageja  @annitapio tai "Valokuvaaja Anni Tapio"

Kuvien tyyli sekä korvaukset

Asiakas on nähnyt kuvaajan aiempia töitä, mutta hyväksyy sen, että kuvaustyyli voi muuttua ajan myötä tai olosuhteiden, kuten sään, takia. Kuvaaja ei takaa, että kuvat ovat tyyliltään samanlaisia kuin aiemmat kuvat. Kuvaaja päättää kuvien taiteellisen tyylin vallitsevien olosuhteiden mukaan oman harkintansa mukaisesti. Toimitettavien kuvien valinta on täysin kuvaajan harkinnassa. Kuvat toimitetaan JPG-formaatissa, kuvien raakatiedostoja ei toimiteta eikä näytetä asiakkaalle.

Mikäli valokuvaaja on estynyt taltioimaan tai toimittamaan kuvia teknisistä syistä (esim. vakava laiterikko) tai muusta ennalta arvaamattomasta syystä, kuten vakava loukkaantuminen tai sairastuminen, on valokuvaajan korvausvelvollisuus rajoitettu maksimissaan hinnastossa mainittuun kokonaissummaan tai uuteen saman laajuiseen valokuvauspalveluun, josta sovitaan erikseen.

Asiakas takaa valokuvaajalle työrauhan kuvauksen ajaksi ja lupautuu yhteistyöhön kuvaajan kanssa. Muussa tapauksessa valokuvaaja ei vastaa kuvien laadusta, eikä ole korvausvelvollinen.

Peruutusehdot

Jos kuvaus perutaan alle 48h ennen sovittua kuvausta, on valokuvaajalla oikeus periä sovitun valokuvauspaketin hinta kokonaisuudessaan. Kuvausta voidaan siirtää painavista syistä kerran.

Samat ehdot pätevät, jos asiakas jättää saapumatta sovittuun kuvaukseen. Kuvauksilla on säävaraus, jolloin kuvaus voidaan yhteistuumin siirtää paremmalle ajankohdalle.

Ehdot päivitetty Tammikuu/2024

bottom of page