top of page

Kuvauksen ehdot

Tässä sopimuksessa on kirjattuna yhteiset säännöt kuvaukselle. Sopimus sisältää keskeiset asiat ja koskee kaikkia muotokuvauspalveluja. Koko päivän dokumentaarisiin hääkuvauksiin ja yrityskuvauksiin lähetetään erillinen sopimus.

Asiakas saa valokuvaajalta linkin näihin sopimusehtoihin ja perehtyy niihin huolellisesti.

Hinnasto

Hinnastojen hinnat sisältävät alv 24%. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Jo varatuissa kuvauksissa hinta on se summa, joka oli voimassa varaushetkellä.

Tekijänoikeudet

Valokuvaaja omistaa kaikki tekijänoikeudet siihen sisältöön, johon tämä sopimus viittaa. Asiakas saa käyttää valokuvia rajoituksitta henkilökohtaiseen käyttöön sekä teettää valokuvia vapaasti.

Asiakas ei saa käyttää kuvia kaupalliseen tarkoitukseen eikä kilpailuihin, eikä myöskään jakaa kuvia kolmansille osapuolelle (mm. sanomalehdet tai mainokset) ilman kuvaajan erillistä suostumusta. Kaupalliseen käyttöön pitää neuvotella erillinen korvaus tämän sopimuksen ulkopuolella.

Valokuvaaja saa käyttää kuvia portfoliossa, kilpailuissa sekä promootiossa esitelläkseen töitään ilman erillistä suostumusta, ellei toisin kirjallisesti sovita. Valokuvaaja sitoutuu kunnioittamaan asiakkaan yksityisyyttä ja käyttämään tilannekohtaista harkintaa kuvien esillepanossa. Alaikäisten kuvattavien kohdalla valokuvaaja kysyy aina erillisen luvan huoltajalta kuvien julkistamiseen.

Asiakas saa jakaa valokuvia sosiaaliseen mediaan valokuvaaja @annitapio tai "Valokuvaaja Anni Tapio" julkaisussa mainiten.

 

Valokuvien toimittaminen

 

Lasku lähetetetään asiakkaalle kuvauksen jälkeen sähköpostitse. Laskulla on 14 päivän maksuaika.

Valmiit, käsitellyt kuvat toimitetaan digitaalisesti asiakkaalle 1-3 viikon kuluttua siitä hetkestä, kun kuvaus on toteutettu sekä lasku maksettu. Kuvat palautetaan asiakkaalle digitaalisesti latauslinkin kautta. Asiakas voi pyytää pieniä korjauksia valmiisiin, jo palautettuihin kuviin, kuitenkin viimeistään 2 viikon sisään kuvien toimituksesta.

Valokuvaaja säilyttää kuvauksen RAW-kuvia 2 kuukautta, sekä valmiita jpg-vedoksia 6kk niiden toimittamisesta. Tämän ajan jälkeen valokuvaaja ei ole velvoitettu säilyttämään asiakkaan valokuvia.

Kuvien tyyli sekä korvaukset

Asiakas on nähnyt kuvaajan aiempia töitä, mutta hyväksyy sen, että kuvaustyyli voi muuttua ajan myötä tai olosuhteiden, kuten sään, takia. Kuvaaja ei takaa, että kuvat ovat tyyliltään samanlaisia kuin aiemmat kuvat. Kuvaaja päättää kuvien taiteellisen tyylin vallitsevien olosuhteiden mukaan oman harkintansa mukaisesti. Toimitettavien kuvien valinta on täysin kuvaajan harkinnassa. Kuvat toimitetaan JPG-formaatissa, kuvien raakatiedostoja ei toimiteta eikä näytetä asiakkaalle.

Mikäli valokuvaaja on estynyt taltioimaan tai toimittamaan kuvia teknisistä syistä (esim. vakava laiterikko) tai muusta ennalta arvaamattomasta syystä, kuten vakava loukkaantuminen tai sairastuminen, on valokuvaajan korvausvelvollisuus rajoitettu maksimissaan hinnastossa mainittuun kokonaissummaan tai uuteen saman laajuiseen valokuvauspalveluun, josta sovitaan erikseen.

Jos kuvaus perutaan alle 48h ennen sovittua kuvausta, on valokuvaajalla oikeus periä sovitun valokuvauspaketin hinta kokonaisuudessaan. Samat ehdot pätevät, jos asiakas jättää saapumatta sovittuun kuvaukseen. Kuvauksilla on säävaraus, jolloin kuvaus voidaan yhteistuumin siirtää paremmalle ajankohdalle.

Asiakas takaa valokuvaajalle työrauhan kuvauksen ajaksi ja lupautuu yhteistyöhön kuvaajan kanssa. Muussa tapauksessa valokuvaaja ei vastaa kuvien laadusta, eikä ole korvausvelvollinen.

Sopimuksen osapuolet ovat lukeneet ja ymmärtäneet sopimuksessa esitetyt kohdat ja sitoutuvat noudattamaan niitä. 

Ehdot päivitetty Elokuu/2023

bottom of page