top of page
51426148719_eb4be3c484_h.jpg

Kalustooni kuuluu..

Canon EOS 5Dmark4

Sigma ART 50mm 1.4

Sigma ART 35mm 1.4

Sigma ART 24-70mm 2.8

Canon lisäsalama

Kuka olen?

Löydät minut sadepäivänä hämärästä kahvilasta luonnostelemassa karhua vesivärilehtiöön, tai aamuyöstä kukkapensaasta askartelemasta seppelettä. Joskus minut on bongattu myös pyöräilemässä pitkin keväisiä katuja vailla päämäärää, vain Suomi-iskelmä kuulokkeissa soiden.

Olen Anni Tapio, 27-vuotias lempeän hyväntuulinen ammattivalokuvaaja (valm. 2021) Pirkanmaalta, jonka rinnassa lyö lappilainen sydän. Tällä hetkellä asustan Tampereella poikaystäväni sekä 5-vuotiaan Haruna-koiran kanssa.

Taipaleeni valokuvauksen parissa alkoi 12 vuotta sitten Rovaniemellä, kun sain rippilahjaksi järjestelmäkameran. Kuvasin aluksi kaikkea varpaista uimaretkiin, kunnes innostuin kuvaamaan ystäviäni. Teimme luovia kuvausretkiä luontoon niin enkelinsiivissä kuin sotamaalauksissa, ja kokeilimme kaikkea hauskaa yhdessä. Koin eleiden, valon, sekä tunnelman taltioimisen äärimmäisen kiehtovana. Valokuvan ilmaisulliset mahdollisuudet veivät sydämeni täysin.

Muotokuvauksen pariin siirryin liki vahingossa, kun ystäväni bongasi töitäni blogistani ja halusi että kuvaan hänelle ylioppilaskuvat. Kiitos hänelle - Koko seuraavan kesän intoilinkin muotokuvien parissa! Jonkin ajan kuluttua kuvioihin tulivat hääkuvaukset sekä perheet. Kuvausrikkaiden kesien jälkeen valokuvauksesta tuli olennainen ja tärkeä osa elämääni ja hyvä niin: Tässä työssä olen elementissäni ja hykertelen innostuksesta aina kun suuntaan kohti seuraavaa kuvausta. Nykyään toimin osa-aikaisena yrittäjänä, ja toteutan valokuvauspalveluitani Pirkanmaalta tarvittaessa ympäri Suomen.

Kävelimme sitten puistossa, järven rannalla tai kaupungin kaduilla, valokuvaajana pyrin luomaan kuvaukseen rennon ja suoritusvapaan ilmapiirin, jossa jokainen voi olla juuri sellainen kuin on. Jutellaan, nauretaan, intoillaan - ja napataan samalla teistä kauneimmat kuvat ikinä.

Inspiroidun erilaisista ihmisistä sekä ennenkaikkea luonnosta, jossa alati vaihtuva valaistus ja värit luovat puitteet upeille, taianomaisille kuville, joista yksikään ei ole samanlainen. 

Seuraa kuulumisiani Instagramissa @annitapio!

bottom of page